Pages

Sunday, December 05, 2010

Batu Cair @ Rockmelt


Teka teki tak dapat hadiah.ape nama browser internet yg dh ade zaman sekrg ni??
ha.betul.yg ujung tu pun betul.yg blakang tu pun betul.
pndai sume.*bajet suasana dlm classroom*

ok2.sekrg ni kite dh ade browser tenet cam firefox,internet explorer,google chrome,safari
dll yg mgkin saye kurang arif.
tp blom pun sempat nk cube sume2 ni.
tup2 keluar pula yg jenis baru ni.
name ape?
ROCKMELT nama diberi a.k.a batu cair.hihi

opp chop.wah 1st time ni buat review software.
bangga dgn diri sndiri.*clap2*=p
ha,ape lagi?
moh kite blajar sambil tgk gmbr...


ni la rupenye rockmelt ni kalau kite first2 buka.simple,elegent,chic,sleek,bla2.
kire comel la.so,utk sape2 yg suke bnda simple,ni la jawapannye.
wah.nampak tu.
ade geng blogger...hehe


wah.promote blog sndiri ni.teehee.
takde.
sebenarnye nak tunjuk ginila rupenye
kalo kite dah buke ape2 website.
tak baik tau tuduh2.;p


ok.beralih pada sebelah kanan lam kotak merah tu.
ha.sebelah situ adelah tmpt utk letak website2 cam facebook,twitter,blogger,
dn macam2 lagi.as long as website itu ade rss feed dorg sndiri ye.
sebelah kiri yg terlupa nak lukis box merah tu pula,
yg ade cam gambar sederet memanjang tu adelah
kawan2 kite dalam fb yg tengah online.so senang.
kalo tetiba rindu dendam buleh trus klik utk chat
atau skodeng recent activity beliau.(-_-=)


dlm kotak merah sebelah atas kiri tu pula adelah box utk kite
update status.bkn status bujang atau dh kahwin la.*blush2*
status dlm twitter atau fb masing2.
senang,cepat,easy,pantas,mudah.aplikasi ini sungguh sesuai
utk manusia2 yg crazy over this two social network.heee


yg ni pula ade lah butang share.*ape igt pembaca tak reti baca ke?*
oh.sori2.
aplikasi ni pula sungguh ngam utk org yg suke berkongsi.
tgh2 baca benda2 best,
hadis2 nabi ke,ayat al-quran ke,
terus je tekan butang ni utk share ke facebook ataupun twitter.
sharing is caring.abis cerita.


ha.yg ni pule rupanya pop up yg akan keluar setiap kali kite punye
friends di twitter atau facebook meng update status masing2.
tp jgn risau,kalo anda serabut tahap cipan
dgn aplikasi yg annoying ini,buleh je disable terus.
ye.ini berlaku pada saye.hehe


ini pula ade lah enjin carian paling popular di seantero dunia,GOOGLE.
aplikasi ni memang best.
tanpa kite perlu buka tab lain untuk google sesuatu,
die akn keluar dalam satu pop up baru.
so,kurang la berlaku comp hang yg disbbkan byk sgt buke browser atau tab=)

Buat masa sekarang ni ROCKMELT masih lagi belum dikomersialkan
secara meluas.Untuk dapatkan software ni,
kite kena dapat direct invitation dari pihak ROCKMELT sendiri.ataupun sesiapa yg dah pun
ade ROCKMELT ni.

Personally saye memang suka dengan browser ni.
Antara sebabnye adelah krn interface yg sangat simple.tak serabut dgn benda2 lain.
juga sebab kite boleh buka website korea yg utk makluman
sape2 yg tak tau,website2 yg hostnye datang dari korea ni,
sume kena buka thru internet explorer.tp setakat ni dgn browser
ROCKMELT ni,xde pape masalah utk buka mana2 website sekalipun.
Yg tak berapa best pula,
IDM tak compatible dgn browser ni.
so,tak boleh nak download thru IDM.

ok.itu sahaje utk kali ni.

more info?

p/s : just a quick reminder.this browser will ONLY available for facebook users.:)

5 comments:

Mata Hati said...

nampak menarik lah..nak try sekejap nanti

dillataib said...

mata hati ::
sila2.setakat ni guna blom pernah ade crash,error.
terbaik ni.=)

Fariq said...

bape lame tu nak kene tunggu invitation diorg??

Jom Update Status FB

dillataib said...

hari tu dlm sehari je tggu.:)

kakyong said...

tak pernah dengar... baru pertama kali dengar ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...