Pages

Monday, September 26, 2011

Expose Korea #3 Bulnakji

Salam and good day readers.:)

Ok.next dalam segmen Ekpose Korea,


sejenis makanan pedas yang dinamakan Bulnakji (불낚지).
Bul (api : so i think it defined spiciness maybe?) Nakji (Sotong)


Dalam gambar tu kami makan di sebuah restoren di Myeong Dong,another tourist attraction
di Seoul, Korea. itu kali pertama makan *after almost 4years.ㅠ..ㅠ
and i LOOOVEE it.!sangat sedap ok.rase nye ade sikit2 macam sotong masak merah
with a twist.hehe.
anyway,banchan(side dish) yang mereka sediakan pun best2.
Untuk siapa2 yang tak tau, side dish ni dikira servis oleh most of the restaurants di Korea.
Kalau habis, boleh refill. Side dish je ok. Nak refill main dish, sila buka restoren sendiri la.teehee


Kedai ni namanya pun memang Bulnakji rasenye.
And hari2 ramai orang. Beratur panjang jugalah sebelum boleh dapat meja tu.
Masa pergi makan ni, untuk buka puasa.
Tapi masa azan, tengah beratur lagi.Ended up berbuka dengan Banana Milk bought by a friend
di kedai brdekatan.

Tapi penantian itu berbaloi laa.sebab sekali lagi,makanan die SEDAP.
Time order tu kena bagitau waiter nak saiz besar mana and kena bagitau level kepedasan.
Kami ambik level kepedasan yang normal sahaja dan saiz medium kalau tak silap.*untuk makan 5org
Level kepedasan yang normal pun memang dah cukup pedas.*u might wanna bear that in mind.;)
Harganya kalau tak silap KRW25000++ (RM68++)


Highly recommended untuk yang suke makan seafood n makanan pedas.!:)

4 comments:

Nur Misnan said...

wohooo... look superb.. posto2

nur83scopie said...

nampak cam sedap jerrrr.....

dillataib said...

nur misnan::
alamat mane?nak pos ni.hehe.*kidding.dont take seriously.;p
anyway.bkn suke letak miso.dalam bhs korea,miso maksudnye senyuman.chewahhh:)


sis::
sedappp.mesti mg ske.sbb takdop seaweed.hehe

bel said...

i follow u dear

salam. wahhhh :) nak sangat pergi korea. 1 day i hope i will :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...