Pages

Monday, March 05, 2012

Cerekarama seorang final year student.

Oh.myyyyyyyyyyyyyyy
I am officially a final year student.!!!!!
Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah.
Bersyukur yang tak terhingga kepada Allah swt atas segala-galanya.
Selama 4 tahun ni, selalu rasa nak give up.
Selalu rasa, "kenapalahhh aku pegi pilih engineering haaa?"
and frankly, the same question is still on my mind everytime rase susah.
Ko manusia tak bersyukur,Fadhilah.time senang, Allah kau lupa.time susah?nak salahkan itu ini pule yee.
Astaghfirullahalazim.Nauzubillah.
Hati ini belum kuat. Senang sungguh hanyut dalam kemewahan godaan dunia.
Setiap hari berlalu, setiap itu juga maut semakin mendekat.
Jangan hanya kejar dunia. Kejar akhirat dulu, dunia akan datang seiring.
*ingatpesanselalu.janganlupa.*

Seorang sahabat pernah beritahu,
jangan tunggu orang lain nak bimbing kita, kita juga perlu bimbing diri sendiri.

Berapa ramai antara kita yang selalu berangan,
nak cari lelaki yang dapat membimbing kita. Dapat membawa kita ke jalan lurus.bla bla.
Apalah salahnya kalau bimbing diri kita dulu ni haa. insyaAllah semoga dgn cara itu,
jodoh kita akan bertaut dengan hamba2 Allah yang juga baik imannya. Aminnn.

Okay.stop sebentar tentang tips mencari jodoh.hehe.*tapisemuadiatasbenarbelaka:)
Sempena dengan semester baru ni, marilah kita berusaha sungguh2.
Saling ingat mengingati antara kawan2. Kalau berjaya, biarlah sama2. tak gitu?
All the best seniors, juniors, friends..!

이제부터 새로운 시작으로 출발.................!^^

3 comments:

Hazwan Arif said...

tahniah!!

aku dah lama jd dak final year tp x abis2 lg haha

eesyaheera said...

Yeah jom bersemangat untuk tahun terakhir. Dila, jangan lupa kirim salam kat Hyun Bin.

LM. said...

nice ntry, kita pun rs macam tuh, time okayyy lupaa, time susah baruu cri. iskk ta patut betol. btw cgtrez dah masuk final year :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...