Pages

Sunday, March 25, 2012

Expose Korea #3 HaemulCheolpan Pokkembap

Setelah lama berehat dari menulis tentang ExposeKorea kali ini merajinkan diri untuk
sambung balik thread khas untuk peminat2 Kpop.haha.ade kaitan ke?sepatutnye peminat Kpop
kenalah tulis pasal retis kann?takpe ah.ni pendekatan baru.haha

ok2.Kali ini nama makanan ni seperti disebut dalam tajuk tu.Ambik kau.berbelit2 lidahnya haa.
Kalau dalam hangul dieja gini 해물철판볶음밥 dan maksudnya lebih kurang
"Nasi Goreng Seafood Kuali". haha.lawak pulak aku translate dalam BM.

Makanan ini memang digoreng depan mata.Di meja kita makan, disitulah ianya digoreng.
Tapi of course, bahan2 seperti sos, sotong semua tu dah siap2 dari dapur.
Tak ade lah die nak kena bawa chopping board segala macam tu.
Rasa nye macam nasi goreng merah yang banyak dijual kat Malaysia tu.
Bezanya cuma kami di sini boleh makan yang seafood aje la ye.
Yang lain,harooommm.;)






Maaflah ye.Gambar bila dah siap digoreng tak sempat nak ambik kerana perut lapar buat muka
tak senonoh dan makan dengan lahap.=_=  tapi sempat ambik video. bolehla layan ye.tapi sorry ye.diakhir video aku terbuat suara nak minta penampor dengan abang waiter.muahahaha.*pengakuanikhlas

video




Harga makanan ni lebih murah dari satu lagi makanan yang dimasak depan mata seperti dalam
post ExposeKorea sebelum ni iaitu Bulnakji.
Kami cuma perlu membayar sebanyak 6000won++ seorang.Lebih kurang RM18++.

2 comments:

nur83scopie said...

choppp..nk mkn hop ni gop kekgi...mahal ngat rm18 sorg..nasik doh la secotek jer...sore ucap trime kasih kedengaran agak lemah skali..mungkinkah terlalu lapo tunggu waiter siap goreng nasik..:P

dillataib said...

ohoiii.ni kire muroh doh ni.
mung buleh ah.
tapi lagi due orang tu memang doklaaa.kekgi dok cukup la,mende la.malas i nak melayannnn.=_=
haha.konon nk buat sore gedik,dengo lemah ke??fail.>.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...