Pages

Friday, July 10, 2009

Masih ada yang sayang...

Salam sejahtera semua..

ok.hari ni rasa nak berkongsi cerita ttg kisah seribu satu malam.huhu.

sudilah bace smpai habis ye.

nak dijadikan cerita malam tu ciksUnny berada di ibu negara(ceh,'ibu negara' tu..)

utk hadir ke majlis kahwin salah sorg senior yg chantek lg menawan iaitu k.syifa.(majlis grand,suke la.nanti nk mjlis kawen camtu bleh?)hehe..

majlis tu brlangsung kat sebuah dewan di shah alam.rmai jugak jupe senior2 yg len.tp

maafla utk senior2 yg ciksUnny tak sempat jumpe,yelakan,ciksUnny ni pun ikut org.so,

takleh la nak merewang suke2 hati.huhu..

ok.habis makan2 sume(makanan mmg best.cenderahati plak dpt chopstik sepsg!menarik!^^)

trus la ciksUnny dn sorg sahabat brjln2 ke intec(saje nk mengimbau ms lampau.hehe).

kitorg round plaza alam sentral,kompleks pkns,pekena cendol femes kat dpn giant sh alam seksyen 18,pstu paling best makan kat restoren sup utara.fuhhh..masyukk..hehe

dah habis round tu tetiba ciksUnny dpt panggilan dr mak ciksUnny minta turun ke KL.(sbnrnye hmpir satu famili ade kat kL,anto my sis start sem baru kat um).

mase mula2 tu,mmg mls sgt nk turun.tp lps shbt ciksUnny pujuk2 akhirnye turun la ciksUnny ke kL dgn prsn yg tak tentu hala.

haa..hari tu skali lg ciksUnny kalah dengan syaitan tau.kalah jugak ngan nafsu sendiri.ciksUnny marah2 je hari tu.hati ni asyik membara je.astaghfirullah..

so,on da way nk ke hotel tmpt kitorg stay tu,rupe2 nya ciksUnny dh salah naek LRT.dlm kepala dh fikir,ni ler balasannye marah2 sgt.tp hati ni ttp gak nk salahkn org len.teruk btol la ciksUnny ni.angin satu badan tol mlm tu.

pastu mase tu dh mmg mlm sgt,tiba2 rs takut,seram sejuk.sume crite2 tak elok psl m'sia menerawang dlm otak nih.bunuh,rogol,ragut,culik.arghhh!!mase tu nak pandang muke org len pun tak berani!huhu.

akhirnye lps kalut2 cr jln balik,ciksUny truskn dgn naek teksi utk ke hotel.ms tahan teksi tu mmg berdoa byk2 moga dijauhkn perkara yg tak elok.tmpt ciksUnny tahan teksi tu pun cam gelap semcm.seram sejuk badan mmg tak habes lg waktu tu..uishh..cam mimpi ngeri pun ade..

Alhamdulillah,akhirnye sebuah teksi berenti btol2 dpn ciksUnny.bila jenguk ke dlm,drivernya sorg pakcik berkopiah.dgn lafaz bismillah,ciksUnny naek je la teksi tu.igtkn dh hbs rase takut,tiba2 setan skali lg mainkn peranannye.dihasutnye fikiran ciksUnny ni dgn berita2 pemandu teksi M'sia yg lagaknye baik,tp sbnrnye ade udang di sebalik megi,eh di sebalik batu.

seram sejuk kembali lg.dup.dap.dup.dap.cam nk pecah jantung ni berdegup kencang bak larian juara pecut,watson nyambek.tiba2 dpt idea.ciksUnny amek hp ciksUnny dlm kocek seluar.pastu simpan pakcik tu punye nombor plat teksi yg trlekat kat bhgn dpn keta tu.dlm hati mase tu siap brmonolog sndiri lg,"kalo ade pape jd kat ak,kenala ko pakcik!"

slps bbrp minit,akhirnye smpai la ciksUnny ke hotel yg dituju.mase ciksUnny tgh cari duit utk bayar kat pakcik teksi tu tiba2 pakcik tu bersuara."nak,malam2 mcm ni jangan jalan kat lorong belakang hotel tu.bahaya."

ciksUnny angguk smbil perasaan bersalah menjalar dlm hati.

ciksUnny hulur duit rm5."Terima kasih,assalamualaikum,"kate pakcik tu smbil mghulurkan baki duit.

"Sama2.waalaikummussalam,"ciksUnny membalas dengan senyuman ikhlas dari hati yg dihantui rasa bersalah.

"Rupa2nya masih ada yang sayang."

**Sebab itulah kita dianjurkan untuk sentiasa bersangka baik pada sesiapa sahaja.Jangan menghakimi hanya dengan mendengar atau membaca.Akhir kata,Selamat Pengantin Baru untuk Kak Syifa dan suami.Semoga berkekalan sehingga akhir hayat,insyaAllah^^.

3 comments:

miSs Q™ said...

eii...baeknya pak cik tu..
biasanya skrg nie, macam2 bole berlaku..
nama je public transport, tp..tetap bahaya terutamanya kalo jalan sorg2..
apatah lagi di 'ibu negara' ni

huh!naseb baik kamu slamat, dilla..

'masih ade yang sayang'

ajidraai said...

ala,nape xmintak teman..kite kan free..

hohoho..
miss me dila?kakaka
jage diri bek2 gadis
(^.~)wink

*sUnNyMiSo* said...

miss q
::yg pntg,slalu ambil langkah brjaga2!

ajidraai
::hekeleh.byk la ko.nati rmai plak yg jeles karang..haha..
eh mane blog ko??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...